christian-spies-39101-unsplash.jpg
saul-venegas-101567.jpg
guillaume-150.jpg
christian-spies-39101-unsplash.jpg

splash


Twaalf

 

roman
Ambo|Anthos

Nu te koop in je boekhandel

SCROLL DOWN

splash


Twaalf

 

roman
Ambo|Anthos

Nu te koop in je boekhandel

Onze straat zag eruit zoals op alle andere dagen. Er was niemand te zien. Ik sloot mijn jas tot onder mijn kin, knalde de deur dicht en deed het huis op slot. Ik begon te wandelen, nergens heen. Maar, fak, weg was ik.
 

Omslag door Roald Triebels

Een doodgewone twaalfjarige jongen besluit op een ochtend de deur uit te stappen om voorlopig even niet thuis te komen – weg van zijn ruziënde ouders en de bedrukkende sfeer die sinds de recente dood van zijn opa alleen nog maar erger is geworden.

Terwijl hij langzaam richting het stadscentrum loopt, wordt door middel van flashbacks en onverwachte ontmoetingen duidelijk waarom hij heeft besloten om in ieder geval één dag van het veelbewogen jaar 2012 niet in de buurt van zijn ouders te willen zijn.

De lokale kathedraal, een desastreuze vakantie op Kreta en een obsessie met fotografie staan centraal in een roman die aan de oppervlakte verraderlijk eenvoudig lijkt, maar met elk hoofdstuk de leeftijd van de verteller meer overstijgt.


saul-venegas-101567.jpg

kraai


kraai


Klik. Luchtfoto.

Op een eiland ergens in de Middellandse Zee, op een plek waar zelden een mens komt, stonden een vader en een zoon tegenover elkaar in een labyrint van beton.
guillaume-150.jpg

Lees het begin


Lees het begin


Lees het begin van 'Twaalf'